O nama

Plesna škola Nuelis vas poziva na kurs standarnih i latino-američkih plesova. Naučite da igrate engleski valcer, bečki valcer, fokstrot, tango, argentinski tango, sambu, rumbu, ča ča, pasodoble, džajv, disko, mambo, salsu i druge plesove.

Škola plesa je osnovana 2008. godine sa ciljem da okupi studente i profesore Beogradskog univerziteta, kao i ostale zainteresovane za rekreativno i amatersko bavljenje plesom. Plesna škola funkcioniše kao jedna od sekcija studentskog doma “4.april”. U školi je uspešno obučeno više generacija plesača.

Značenje imena “Nuelis”

Reč je o imenu koje dolazi iz savremenog epa, a zapravo je personifikacija vrhunske ženske lepote, ispravnosti, zavodljivosti i spokoja. Njena pojava blista u okvirima sadašnjosti, slobode i akcije tako da ovi kvaliteti podstiču maštovitost i inspirišu svakoga u njenoj blizini. Kroz ples, vežbanjem i radom na sebi, devojke postaju lepše, samosvesnije i sigurnije u sebe, čime teže dostizanju ideala “Nuelis”. S druge strane, muškarci koji, svako na svom putu, nailaze na neku “Nuelis” – imaju dve mogućnosti: ili da budu očarani njenom privlačnošću i izgube se u fatalnoj zaljubljenosti, (što verovatno nije baš dobro ili u najmanju ruku ne obećava srećan kraj), ili da takođe radom na sebi, postanu bolji i samosvesniji, što će ih učiniti dostojnim jedne tako idealno zamišljene devojke. Posmatrajući iz oba ugla, i ženskog i muškog, u terminu “Nuelis” pronalazimo pozitivnu simboliku, koja se lepo i prirodno povezuje sa umetnošću i kulturom plesa.